Obscene Productions
Double CD
2007
www.bloodduster.com

BLOOD DUSTER

Lyden Na

24.12.2007      text: Martin

Aaaarrrrggghhhhh… po dlouhé době tu konečně máme novou desku mocných kultovních šílenců BLOOD DUSTER, vycházející - světe div se, u Obscene productions. A Australané se s tím zrovna nemazlili a rovnou nám servírují 2CD, které přináší velkou porci skvělé muziky plné rock´n ´rollových pasáží i grindujícího násypu.
O krátký pokec nad touto deskou jsme požádali osobu nejpovolanější a to basáka Jasona Fullera


Vaše nová deska Lyden Na je double CD. Kdy a proč jste se rozhodli pro toto řešení? Zřejmě to bylo především z důvodu stylového rozdělení na rockovou a grindovou část nového materiálu, nebo se mýlím?

Chtěli jsme ukázat, že BD mají rozpolcené osobnosti a tohle se nám zdálo být jako nejlepší způsob. Uděláme to jen jednou, i když si myslím, že BD funguje líp, když je to promíchané.
Ale nechceme dělat pořád tu samou věc, takže další album bude zase úplně jiné. Možná půjdeme na další nahrávce do emo ... ha ha.

Myslíš si, že toto stylově přesné rozdělení hudebních stylů na grindcore a rock'n'roll, je pro BLOOD DUSTER přínosem? Je to trochu netradiční záležitost pro regulérní album…
Jaké jsou prozatím reakce na novou desku?

Reakce v Austrálii jsou fakt dobrý. Nevím jak v zámoří, protože to nesleduju tak, jak bych možná měl.
A souhlasím, že je to neobvyklá věc. Taky proto jsme to udělali. Nechceme být normální kapela.

První disk představuje rockovou tvář BD. Lze to chápat tak, že rockový sound dostává přednost před tradičním grind zvukem kapely?

Ne, jen jsme si mysleli, že je to tak lepší. Ani jednomu není důvod dávat přednost.
Další deska bude 100% brutální old school duster, která, myslím, překvapí hodně lidí. Chci udělat vůbec nejagresivnější album... Pořád si nemyslím, že jsme se k něčemu takovému zatím byť jen přiblížili.

Deska má skvělý komiksový obal? Nepředpokládám ale, že by měl nějaký hlubší význam, nebo se mýlím?


Cripple Bastards


Má to znázorňovat, jak tradiční metal zabíjí trendovou new emo scénu, kterou představuje ten kozel, který se zvedá zespodu a drtí lebky s trendovým střihem.
Jsme totálně proti všem těmhle „scénovým“ píčovinám... ať je to jakákoliv scéna. Příliš mnoho kapel se snaží, aby se hodily do scény a bojí se udělat cokoliv trošku jiného.
To vytváří svět, kde pak všichni znějí podobně, kde se opravdu kreativní kapely ztratí, protože každý chce znít jako cokoliv, co je v tu dobu „cool“.
Underground potřebuje vychovávat víc šílených kapel.

Co vás vedlo k tomu vydat Lyden Na právě u Obscene? Přeci jenom BLOOD DUSTER jsou známou kapelou a rozhodnutí vydávat u tak malého labelu z České republiky je překvapující....
Myslíš že Obscene je pro vaši novou desku dobrá volba?

No, Čurby z Obscene nám dělal tour, když žádný z našich „větších“ labelů nechtěl. Vložil do toho svoje vlastní prachy a čas a pomáhal nám, když všichni ostatní jen chtěli peníze bez toho, aby je zajímalo, co děláme. Takže bylo přirozený mu nové album nabídnout.
Věděli jsme, že u něho je distro asi menší, ale jeli jsme tour, vydávali naše věci, bavili se a dělali, co jsme dělat chtěli.
Můžu ti hned říct, že některá větší vydavatelství zacházejí se svými kapelami jako s absolutním hovnem. Nezajímají se o underground a jsou to opravdu morálně zkažení lidi, co chtějí jen brát a nestarají se o to, abys dostal jedinou věc.
Ve scéně je rušivý trend, kdy se k vydavatelstvím vzhlíží, a když si na ně stěžuješ, lidi si myslí, že bys měl být hrdý jen za to, že jsi na „labelu“, kterýmu může být tvoje práce stejně ukradená.
Lidi si začínají myslet, že "labely" jsou cool. A já ti řeknu, že "kapely" dělají labely a ne naopak! Lidi musí přestat myslet jako ovce. Řeknu ti, že to není žádná sranda být v této pozici...
Oproti tomu, Obscene mají dobrou pověst a serou na trendy, i když Čurby poslouchá ACE OF BASE.





Komentáře k recenzi:

Dosud nebyl vložen žádný příspěvek


Vložit komentář



The five best albums of 2007 according to the editors of The Suffering zine:


Martin

Splitter
"Avskrackande Exemplar"
Pig Destroyer
"Phantom Limb"
Entombed
"Serpent Saints"
Pigsty
"Living Dead Stars"
Afgrund
"Svarta Dagar"


Áda

Rotting Christ
"Theogonia"
Nine Inch Nails
"Year Zero"
Behemoth
"The Apostasy"
Opeth
"The Roundhouse Tapes"
Anaal Nathrakh
"Hell is Empty And All The Devils Are Here"


Čert

Rwake
"Voices Of Omens"
Neurosis
"Given To The Rising"
Jesu
"Conqueror"
The Black Dahlia Murder
"Nocturnal"
Swallow The Sun
"Hope"


HELL Maniacs!

Když mi původní úvod nedávno Žízeň rozcupoval, napsal jsem sice jiný, ale s menší obměnou vlastně to samé. Též neprošel. No a ani teď na tom nejsem o nic lépe, protože ty pocity uvnitř mě jsou stále stejné. Nicméně se pokusím shrnout alespoň stručně fakta, která jsou pro další budoucnost našeho webfanzinu The SUFFERING podstatná.
Opravdu ani při nejlepší vůli nelze říct, jak se to všechno bude vyvíjet a jak to za pár měsíců bude vypadat. Jestli vůbec něco bude…. Fanouškovství je sice pěkná věc, ale je pochopitelné, že život nás, obyčejných lidí, přináší i jiné nutné priority, než je fanzin pro pár šílenců…
A to je i vlastně odpověď proč The SUFFERING na půl roku doslova umřel, za což se dodatečně omluvám za nás za všechny, ale nebylo v našich silách skloubit vše tak, aby zbylo i trochu tolik potřebného času pro náš web. Člověk míní, život mění… A vlastně jsme si i na vlastní kůži vyzkoušeli známou pravdu, že těžší je něco udržet, než vytvořit.
Čas ukázal, že i my sami musíme trochu couvnout ze svých velkolepých představ.
Každopádně první zásadní informací je, že chceme a hodláme pokračovat dál. Sice v trochu pozměněné formě, kdy méně v konečném výsledku znamená více, ale přínosem by měla být alespoň základní aktuálnost. Novinkou pak přidání MP3 playeru, kde budou ke slyšení kapely o kterých píšeme. Rozhovory nebudou tak obsáhlé, ale mělo by jich být rozhodně více… V konečném efektu, pro čtenáře určitě veliké plus. Chceme dát také více prostoru méně známým i (zatím) neznámým, leč kvalitním kapelám. Konečně, o těch věhlasných se dočtete všude. Ale určitě vždy půjde o prvotřídní muziku!
Tradičních velkých rozhovorů se rozhodně nevzdáváme, jen je musíme přizpůsobit našim možnostem…
Jak už jsem naznačil v úvodu, vzhledem ke všem dalším okolnostem těžko přesně odhadnout, jak se budou naše kroky dál odvíjet, ale v cestě po které chceme tuhle grind káru tlačit dál, máme jasno.


Martin, 24.12.2007


...celý Editorial




Copyright © 2006 All rights reserved.           KONTAKTY | ENGLISH VERSION