06.03.2008

IMMOLATION v Rock Café

IMMOLATION (USA), MELECHESH (Hol), GOATWHORE (USA), SICKENING HORROR (Gre)
úterý 10.03. 2008, Rock Café, Národní 20, Praha 1 (www.rockcafe.cz)


Immolation patří ke klasice temného a zároveň brutálního death metalu. Jejich tvorba si získala za dvacetiletou existenci nemálo věrných fanoušků. Společně se Suffocation tvoří základní pilíře death metalové školy z města zbořených dvojčat. Z dnešního pohledu jsou desky jako „Dawn of Possession“, „Here in After“, Failures for Gods“ nebo „Close to a World Below“ totálně nedotknutelnými modlami toho nejtemnějšího, co kdy v daném stylu vzniklo. Ať už to jsou svojsky pojaté kompozice Roberta Vigny, neotřelý chraplák Rosse Dolana nebo svojské rytmické cítění pánů Craiga Smilowského a Alex Hernadeze, vždy se jednalo o velmi komplexní díla, která byla podpořená naprosto legendárními cover arty. Následující zářezy v podobě vydařených fošen „Unholy Cult“, „Harnessing Ruin“ nebo „Shadows in the Light“, jen dokladují příslušnost k tomu nejlepšímu, co můžete slyšet. Co se živých vystoupení Immolation týče, jedná se o nevšední zážitek plný neopakovatelné energie a svojské atmosféry, což Immolation dokázali několikrát i na území České republiky, naposled na loňském Brutal Assaultu. Pokud si tedy přejete vidět excelentní jízdu originálním pojetím death metalu, tak není jiné cesty, než být 10.3. v Rock café a přesvědčit se o smysluplnosti smrticího kovu.


Melechesh jsou dalším velmi zajímavým lákadlem tohoto dostaveníčka. Jejich epičtější pojetí black metalu nasáklého thrashovým drivem by mohlo říct mnohé i některým fanouškům Nile nebo novějších Behemoth. Výborným dokladem o Melechesh je stoupající kvalita jejich nahrávek, což si fanoušci mohou ověřit i při jejich koncertu k podpoře nejnovější desky „Emissaries“.

Goatwhore jsou z Luisiany a jejich pojetí black metalu odpovídá spíše staro-školštějšímu pojetí černého kovu. Zároveň jsou z jejich muziky cítit občasné ostruhy syrového thrashe, který jen dodává na energii jejich tvorbě, která má i dostatek barvitosti a díky pomalejším pasážím vytváří velmi chutný koktejl správné metalové nálože. Dalším lákadlem může být pro nejednoho fanouška také fakt, že v sestavě Goatwhore jsou i ex-členové Crowbar nebo Soilent Green.


Dánové HATESPHERE také nejsou pro tuzemské fans žádnou neznámou, v paměti máme jejich loňské vystoupení v Black psu a také následně zrušenou účast na turné s DIMMU BORGIR a AMON AMARTH, čehož důvodem nebylo nic jiného než personální problémy uvnitř kapely. HATESPHERE se však z těchto nepříjemností bleskurychle oklepali a nový rok tak startují již v plné síle a s novou posilou na postu zpěváka (Jonathan 'Joller' Albrechtsen) a kytaristy (Jakob Nyholm). Kapela ani v obměněné sestavě rozhodně neustoupí od svého stylu, který se profiluje někde na pomezí thrashe, death metalu a metal coru a naplno vyniká především při živých vystoupení, kde se kapela cítí zdaleka nejlépe a její živelnost musí pohltit doslova každého.


FALL OF SERENITY je formace, jež by měla zaujmout jak fandy melodického death metalu, tak i hardcorové nadšence, jak svými zajímavými melodiemi, tak zvláštním hudebním propletencem, který kapela produkuje.


Prvním předkapelou jsou Sickening Horror z Řecka. Jejich debut „When Landscapes Bled Backwards“ způsobil nemalý rozruch mezi extrémně naladěným obecenstvem. Pro nemálo hledačů budou jistě tito to Řekové vysoce ceněným soustem. Pro mnohé bude jistě velmi zajímavé sledovat, jak si nový bubeník Jose Theodorakis poradí s party famozního George Kolise (jinak Nile). Očekávejte tedy vysoce extrémní gig plný vynikajících hráčských výkonů.


Související odkazy:


www.myspace.com/immolationny
www.melechesh.com
www.goatwhore.net
www.sickeninghorror.net
www.obscure.cz
www.shindy.cz


Více info na mailu infoassault@centrum.cz nebo tel. čísle 774 220 183.





PSYCHOTIC DESPAIR

Psychotic Despair

Jak se říká, kdo si počká ten se dočká. Kluci z PSYCHOTIC DESPAIR si dali se svým komentářem pěkně na čas, takže jsem
celý rozhovor



PIGSTY

Living Dead Stars

Přestože se tohle miniCD zpočátku tvářilo velmi nenápadně, nakonec mě tak rozsekalo, že ho osobně považuji za jednu z nejlepších
celý rozhovor



OBSCENE EXTREME

2008

Za posledního čtvrt roku vyvrhli Obscene productions na svět dvě masivní dvoudiskové DVD kolekce. Pomalu by se mohlo zdát,
celý rozhovor



CRIPPLE BASTARDS

Blackmails and Assholism

Vzhledem k tomu, že s Giuliem vznikl podstatně kompletnější a obsáhlejší rozhovor, jenž detailně mapuje vznik a obsah tohoto DVD,
celý článek



BLOOD DUSTER

Lyden Na

Aaaarrrrggghhhhh… po dlouhé době tu konečně máme novou desku mocných kultovních šílenců BLOOD DUSTER, vycházející
celý rozhovor






Copyright © 2006 All rights reserved.           KONTAKTY | ENGLISH VERSION