08.02.2008

DISMEMBER v Rock Café

DISMEMBER (Swe), HATESPHERE (Den), FALL OF SERENITY (Ger)
úterý 26.02. 2008, Rock Café, Národní 20, Praha 1 (www.rockcafe.cz)



Tisková zpráva o koncertu

Zatímco na konci ledna budou v Abatonu „úřadovat“ nesmrtelní OBITUARY, konec měsíce února bude ve znamení návštěvy další deathmetalové ikony - DISMEMBER.

V úterý 26.února zavítají DISMEMBER do klubu Rock Café v rámci svého evropského turné s příznačným názvem “Europa Burns 2008” a o to, že by se na tento večer slušelo přejmenovat pražský klub spíše na „Death Metal Café“, se postarají i další dvě formace v podobě dánské energické mašiny HATESPHERE a německých deathmetalistů FALL OF SERENITY.


V případě DISMEMBER budeme jen těžko hledat věrnějšího představitele švédské death metalové školy. Stockholmská kapela, jež debutovala se svou první demo nahrávkou již v roce 1988, totiž jako jedna z mála odolává módním trendům a s nekompromisností sobě vlastní vyznává death metal ve své původní, ryzí podobě. Přesto, anebo právě proto jsou však DISMEMBER jednou z nejvýznamnějších death metalových formací historie. Fenomenální LP Like An Everflowing Stream (1991) nejenže posloužilo kapele jako odrazový můstek do elitní společnosti kapel typu OBITUARY nebo DEATH, ale dodnes také platí za nekonečný zdroj inspirace a „učební materiál“ pro desítky soudobých formací.

V roce 2004 kapela připravila svým věrným příznivcům dárek v podobě DVD Live Blasphemies a o rok později pak kompilaci Best Of. Doposud poslední album The God That Never Was se nese ve znamení návratu kapely k jejím hudebním kořenům a je typickou vizitkou formace, která se podílela na zrodu death metalové scény. Práce na zbrusu novém albu DISMEMBER začaly na podzim minulého roku a výsledek snažení by měl být znám v půlce února, kdy by měla být tato, v pořadí již osmá, deska poprvé v prodeji.


Dánové HATESPHERE také nejsou pro tuzemské fans žádnou neznámou. V paměti máme jejich loňské vystoupení v Black psu a také následně zrušenou účast na turné s DIMMU BORGIR a AMON AMARTH, jejímž důvodem nebylo nic jiného, než personální problémy uvnitř kapely. HATESPHERE se však z těchto nepříjemností bleskurychle oklepali a nový rok tak startují již v plné síle a s novou posilou na postu zpěváka (Jonathan 'Joller' Albrechtsen) a kytaristy (Jakob Nyholm). Kapela ani v obměněné sestavě rozhodně neustoupí od svého stylu, který se profiluje někde na pomezí thrashe, death metalu a metal coru a naplno vyniká především při živých vystoupeních, kde se kapela cítí zdaleka nejlépe a její živelnost musí pohltit doslova každého.


FALL OF SERENITY je formace, jež by měla zaujmout jak fandy melodického death metalu tak i hardcoreové nadšence. Jednak svými zajímavými melodiemi a pak i zvláštním hudebním propletencem, který kapela produkuje.


Prosíme pozor!!! Vzhledem k přetrvávajícím problémům s pronikajícím hlukem z klubu Rock Café do obytné části domu, je klub po cca ročním provozu nového sálu a celkové rekonstrukci suterénu, která přes veškeré úsilí naneštěstí neodstranila zmíněné problémy, opět nucen končit veškeré hudební produkce ve 22:00. Kvůli tomu jsme byli nuceni uzpůsobit původně plánovaný časový harmonogram této akce tak, aby vyhovoval tomuto novému nařízení. Začátek akce je tedy už v 18:00! Za s tím spojené případné komplikace se velmi omlouváme a zároveň děkujeme za pochopení.

Za případné komplikace s tím spojené se velmi omlouváme a zároveň děkujeme za pochopení.


Vstupenky na pražský koncert jsou k dostání ve všech běžných předprodejních sítích (Ticketportal, Ticketstream, Ticketpro,

Související odkazy:


www.dismember.se
www.hatesphere.com
http://www.fallofserenity.com
www.obscure.cz
www.shindy.cz


Více info na mailu infoassault@centrum.cz nebo tel. čísle 774 220 183.





PSYCHOTIC DESPAIR

Psychotic Despair

Jak se říká, kdo si počká ten se dočká. Kluci z PSYCHOTIC DESPAIR si dali se svým komentářem pěkně na čas, takže jsem
celý rozhovor



PIGSTY

Living Dead Stars

Přestože se tohle miniCD zpočátku tvářilo velmi nenápadně, nakonec mě tak rozsekalo, že ho osobně považuji za jednu z nejlepších
celý rozhovor



OBSCENE EXTREME

2008

Za posledního čtvrt roku vyvrhli Obscene productions na svět dvě masivní dvoudiskové DVD kolekce. Pomalu by se mohlo zdát,
celý rozhovor



CRIPPLE BASTARDS

Blackmails and Assholism

Vzhledem k tomu, že s Giuliem vznikl podstatně kompletnější a obsáhlejší rozhovor, jenž detailně mapuje vznik a obsah tohoto DVD,
celý článek



BLOOD DUSTER

Lyden Na

Aaaarrrrggghhhhh… po dlouhé době tu konečně máme novou desku mocných kultovních šílenců BLOOD DUSTER, vycházející
celý rozhovor






Copyright © 2006 All rights reserved.           KONTAKTY | ENGLISH VERSION