Obscene Productions
Double DVD
2007
www.obscene.cz

OBSCENE EXTREME

2006

24.12.2007      text: Martin

Za posledního čtvrt roku vyvrhli Obscene productions na svět dvě masivní dvoudiskové DVD kolekce. Pomalu by se mohlo zdát, že se Čurby začíná specializovat na tento druh nosičů he he…
Prvním DVD titulem je již tradiční záznam Obscene Extreme Festivalu, tentokrát s číslovkou 2006. A právě tento vydařený ročník je zde zmapován více než vydatnými 6 hodinami vysoce kvalitního záznamu všech 48 vystupujících kapel se 131 skladbami. Nad tím musí srdce každého fanouška extrémní muziky zaplesat…
Logicky tedy dalším kusem, ocitnuvším se na našem pitevním stole, není nikdo jiný, než principál tohoto extrémně obscénního hudebního cirkusu, samotný boss Čurby. Tak pojďme na to…


Obě DVD přinášejí mega kolekci 48 kapel a skoro 6 hodin materiálu. Co pro Tebe bylo při jeho výběru nejdůležitější a na co kladeš největší důraz?

Nejdůležitější? Samozřejmě se snažím vybrat ty vůbec nejlepší songy od každé kapely. Není to nic jednoduchého, každý rok nahrajeme tak 30 hodin materiálu a jenom se tím prohrabat, je prostě při mých ostatních aktivitách naprostá šílenost!!! Takže vybírám, hodnotím, pak zjišťuji, zda máme odpovídající kvalitu toho daného songu i na dalších kamerách. Prostě se v tom pitvám a nakonec vyberu, co si myslím, že tu danou kapelu zachytilo v tom nejlepším světle. Udělám scénář a pak přichází práce střihačů, zvukaře, prostě na tom intenzivně pracuje x lidí. Já samozřejmě určím do čeho jdeme a pak už záleží na nich, jak to dopadne. Ale určitě se rok od roku lepšíme, přestože v roce 2003, kdy se s Obscene Extreme DVDčky začínalo jsme nevěděli skoro nic o tom, jak dát DVD dohromady, jak točit… Každopádně každý rok to jde nahoru.


Curby

DVD je venku už skoro půl roku. Jak seš s odstupem času s oběma disky spokojen? Vidíš posun oproti DVD z předchozích ročníků nebo se držíš tradičního schématu?

Jsem skutečně spokojený, ještě ne maximálně, ale už se to blíží. Co bych ještě rád přenesl na pohyblivé obrázky je atmosféra celého festivalu a to si myslím, že se nám zatím nedaří. Podívej se do fotogalerie, to je prostě bomba, super fotky, které tě naprosto přenesou Na Bojiště. A tak by to mělo být i s DVD. Posun samozřejmě vidím v roce 2006… Jen střih videa stál 100 tisíc, tak je jasné, že se to muselo někde ukázat. Prostě jsou to desítky hodin práce. Už od roku 2005 bereme zvuk z mixu a o finální sound se stará Robocop z EARDELETE, a i na posledním DVD se vytáhnul a musím říct, že zvukově to leze parádně!!!

Bylo už řečeno, že na DVD jsou mraky kapel. Můžeš říct, které se Tobě osobně líbí nejvíc?

Zajímavý je, že na festu to vidím jinak než dnes, když koukám na DVD. Třeba přímo v Trutnově mi moc nesedli SINISTER, ovšem na DVDčku jsou parádní!!! A další favorité? Famózní jsou live i na DVD DISMEMBER, s jakou lehkostí a nadšením pro nás hráli, to byla jedním slovem paráda a člověk to může lehce vycítit i na videu. Pak samozřejmě legendární CRIPPLE BASTARDS s naprosto zdrcujícím grindcorem, skvělí jsou i moji další letití favorité SKITSYSTEM. Ale naprosto mě dostaly i kapely, které jsem do té doby tak dobře neznal, jako australští d-beat týpci PISSCHRIST, power violence lunatici SYLVESTER STALINE nebo grindující Španělé NASHGUL!!! A hodně mě baví i naši zástupci MINCING FURY a SAYWHY? A určitě nemůžu zapomenout na HELL show… to byl ten naprostý vrchol všech možných freak show, které jsem zatím měl možnost vidět!!! Absolutně choré...

Jak moc časově náročné je dát dohromady takový záznam? Dohlížíš na to Ty sám osobně?

Tu základní myšlenku – scénář, tomu dávám já, ale pak už se v tom pitvají další. Samozřejmě čas od času zkouknu hrubý střih a pak diskutujeme co dál...

Myslíš si, že se na DVD podařilo zachytit vynikající atmosféru OEF?

Rok od roku je to lepší, ale stále si myslím, že v tomhle má OEF DVDčko rezervy. A protože už teď se intenzivně pracuje na DVD OEF 2007, tak bych rád poprosil každého, kdo má nějaké slušně záběry z OEF 2007, aby se určitě ozval na můj e-mail curby@obscene.cz a videa mi poslal, pokud možno nezkomprimovaná. Jde mi hlavně o fanouškovský videa, skoky, srandičky… prostě celou tu atmosféru. Co se kapel týče, tam to máme podchycený, ale záběry lidí a samotnýho života na OEF - jako třeba kempování, tak toho moc není. A samozřejmě bych rád ukázal i tuhle tvář OEF, takže prosím napište mi a pošlete co máte, pokud možno co nejdříve. Díky!!!




Komentáře k recenzi:

Dosud nebyl vložen žádný příspěvek


Vložit komentář



The five best albums of 2007 according to the editors of The Suffering zine:


Martin

Splitter
"Avskrackande Exemplar"
Pig Destroyer
"Phantom Limb"
Entombed
"Serpent Saints"
Pigsty
"Living Dead Stars"
Afgrund
"Svarta Dagar"


Áda

Rotting Christ
"Theogonia"
Nine Inch Nails
"Year Zero"
Behemoth
"The Apostasy"
Opeth
"The Roundhouse Tapes"
Anaal Nathrakh
"Hell is Empty And All The Devils Are Here"


Čert

Rwake
"Voices Of Omens"
Neurosis
"Given To The Rising"
Jesu
"Conqueror"
The Black Dahlia Murder
"Nocturnal"
Swallow The Sun
"Hope"


HELL Maniacs!

Když mi původní úvod nedávno Žízeň rozcupoval, napsal jsem sice jiný, ale s menší obměnou vlastně to samé. Též neprošel. No a ani teď na tom nejsem o nic lépe, protože ty pocity uvnitř mě jsou stále stejné. Nicméně se pokusím shrnout alespoň stručně fakta, která jsou pro další budoucnost našeho webfanzinu The SUFFERING podstatná.
Opravdu ani při nejlepší vůli nelze říct, jak se to všechno bude vyvíjet a jak to za pár měsíců bude vypadat. Jestli vůbec něco bude…. Fanouškovství je sice pěkná věc, ale je pochopitelné, že život nás, obyčejných lidí, přináší i jiné nutné priority, než je fanzin pro pár šílenců…
A to je i vlastně odpověď proč The SUFFERING na půl roku doslova umřel, za což se dodatečně omluvám za nás za všechny, ale nebylo v našich silách skloubit vše tak, aby zbylo i trochu tolik potřebného času pro náš web. Člověk míní, život mění… A vlastně jsme si i na vlastní kůži vyzkoušeli známou pravdu, že těžší je něco udržet, než vytvořit.
Čas ukázal, že i my sami musíme trochu couvnout ze svých velkolepých představ.
Každopádně první zásadní informací je, že chceme a hodláme pokračovat dál. Sice v trochu pozměněné formě, kdy méně v konečném výsledku znamená více, ale přínosem by měla být alespoň základní aktuálnost. Novinkou pak přidání MP3 playeru, kde budou ke slyšení kapely o kterých píšeme. Rozhovory nebudou tak obsáhlé, ale mělo by jich být rozhodně více… V konečném efektu, pro čtenáře určitě veliké plus. Chceme dát také více prostoru méně známým i (zatím) neznámým, leč kvalitním kapelám. Konečně, o těch věhlasných se dočtete všude. Ale určitě vždy půjde o prvotřídní muziku!
Tradičních velkých rozhovorů se rozhodně nevzdáváme, jen je musíme přizpůsobit našim možnostem…
Jak už jsem naznačil v úvodu, vzhledem ke všem dalším okolnostem těžko přesně odhadnout, jak se budou naše kroky dál odvíjet, ale v cestě po které chceme tuhle grind káru tlačit dál, máme jasno.


Martin, 24.12.2007


...celý Editorial




Copyright © 2006 All rights reserved.           KONTAKTY | ENGLISH VERSION