30.04.2007

THE HAUNTED hrají v Praze

Když před téměř deseti lety vyrukovali švédští THE HAUNTED se svou prvotinou nazvanou "The Haunted", zaplavila Evropu nová vlna thrash metalové mánie. A zpětně se nelze divit, neboť toto album obsahuje tolik energie a nespoutané síly, že pokud by nenastala renesance thrash metalu právě s ním, tak už zřejmě s žádným jiným.


Následovala alba "The Haunted Made Me Do It" a "One Kill Wonder", která upevnila pozici kapely jako nekorunovaného krále tzv. neo-thrashe. Jak už to však bývá, se vzrůstající popularitou tohoto stylu se začaly vynořovat řady kapel bažící po stejném úspěchu a THE HAUNTED se rozhodli v rámci zachování vlastní identity k posunu jiným směrem, vedoucímu pryč od stereotypů.


poster

Výsledkem bylo album "rEVOLVEr", které již opět s navrátivším se vokalistou Petrem Dolvingem, posunulo zvuk kapely zase o stupínek výše, zejména díky zpestřením v podobě čistých zpěvů nebo grungeových atmosfér v určitých pasážích. Další snaha o posun je patrná i na dosud posledním řadovém albu "The Dead Eyes". Ačkoliv se THE HAUNTED nevzdávají svých poznávacích znamení, tzn. thrashových zařezávaček, silového a energického projevu a drsných chrapláků, nabízejí zároveň i mnohem pestřejší aranže a celkové vyznění tak působí poněkud mírněji než u prvních alb. V případě THE HAUNTED to však znamená pouze posun vzhůru, neboť klasického a místy nenápaditého thrashového hoblování se fanoušci rychle přesytí. Tato švédská grupa však razí jeden cíl – nezevšednět! Není nic pozitivnějšího, než kapela, která se nehodlá spokojit s dosaženými úspěchy a snaží se stále pracovat.


THE HAUNTED jsou, i díky tomu, jednou z momentálně nejžádanějších koncertních formací a proto je nám ctí, pozvat vás na jejich pražské vystoupení 22. 05. 2007 v Rock Café.


The Haunted

Před švédskou eskadrou vystoupí ještě američtí představitelé crossover-thrashové zábavy MUNICIPAL WASTE. Pro neznalé - jedná se o kapelu, která ve Státech běžně vyprodává své koncerty a jejich show jsou ve znamení rock'n'rollu se vším co k němu patří. Rozhodně doporučujeme přijít včas a nenechat si ujít vystoupení těchto rockerů z Virginie, po nichž už nastoupí hlavní hvězda večera.


Celý večer pak otevřou francouzští LYZANXIA, kteří se vytasí se svým originálním mixem thrashe a death metalových prvků. Kapela s více než desetiletou historií nám představí i své aktuální album "Unsu".

Související odkazy: www.the-haunted.com www.facethewaste.com www.lyzanxia.com www.shindy.cz



Odkazy:

www.the-haunted.com

www.facethewaste.com

www.lyzanxia.com

www.shindy.cz



Tisková zpráva o koncertu





PSYCHOTIC DESPAIR

Psychotic Despair

Jak se říká, kdo si počká ten se dočká. Kluci z PSYCHOTIC DESPAIR si dali se svým komentářem pěkně na čas, takže jsem
celý rozhovor



PIGSTY

Living Dead Stars

Přestože se tohle miniCD zpočátku tvářilo velmi nenápadně, nakonec mě tak rozsekalo, že ho osobně považuji za jednu z nejlepších
celý rozhovor



OBSCENE EXTREME

2008

Za posledního čtvrt roku vyvrhli Obscene productions na svět dvě masivní dvoudiskové DVD kolekce. Pomalu by se mohlo zdát,
celý rozhovor



CRIPPLE BASTARDS

Blackmails and Assholism

Vzhledem k tomu, že s Giuliem vznikl podstatně kompletnější a obsáhlejší rozhovor, jenž detailně mapuje vznik a obsah tohoto DVD,
celý článek



BLOOD DUSTER

Lyden Na

Aaaarrrrggghhhhh… po dlouhé době tu konečně máme novou desku mocných kultovních šílenců BLOOD DUSTER, vycházející
celý rozhovor






Copyright © 2006 All rights reserved.           KONTAKTY | ENGLISH VERSION